Acvaristica & generalitati
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Crevetii Red Cherry

In jos

Crevetii Red Cherry Empty Crevetii Red Cherry

Mesaj  Pushkatu Vin Oct 29, 2010 11:18 pm

Denumire stiintifica: Neocaridina heteropoda var. red
Origine: Taiwan.

Dimensiune: In cele mai bune cazuri ajunge la 3 cm, dar dimensiunea normala este de 2.5 cm.
Temperatura tolerata: Crevetii Red Cherry tolereaza o temperatura intre 15-28 C, dar o temperatura ideala se incadreaza intre 23-26 C
PH : Cat despre pH, aceste nevertebrate au nevoie de un pH usor alcalin (5.5 - Cool, iar o prea acida duce la incetarea reproducerii.

GH: Acesti creveti nu sunt pretentiosi la acest parametru al apei, dar o duritate ideala ar fi 12.
Sensibilitate: Dupa cum probabil ati observat si din randurile de mai sus unde am vorbit despre parametrii apei necesari, crevetii Red Cherry nu sunt foarte pretentiosi, dar sunt extrem de sensibili la cupru si la nitriti daca apar in cantitati mari. Cuprul nu trebuie sa depaseasca concentratia de 0.2 mg/l, asadar aveti mare grija la solutiile de fertilizare destinate plantelor de ghiveci pe care la folositi in acvariu deoarece acestea depasesc cu mult concentratia de cupru tolerata (~ 1000 %). Insa nu trebuie sa va faceti griji cu privire la solutiile de fertilizare profesionale deoarece aceste in mod normal contin cel mult 0,01 mg/l de Cu. Tot pentru a evita pierderi printre creveti, interesati-va daca medicamentele pe care doriti sa le folositi in acvariu nu sunt toxice pentru nevertebrate si lasati apa la declorinat inainte de a o introduce in acvariu
Agresivitate: Red Cherry sunt niste nevertebrate foarte pasnice, nereprezentand niciun pericol pentru alti pesti. Atentie insa ca acestia pot folosi ca hrana icrele pestilor. Asadar evitati introducerea lor in acvarii de reproducere.
Sociabilitate: Ca si orice alta specie de neocaridina si caridina, si Red Cherry nu trebuie tinuti niciodata singuri. Acesti creveti sunt de card si trebuie tinuti in grupuri de cel putin 10 exemplare, numar ce poate fi redus in cazul acvariilor mai mici.
Culoare: In mod normal acesti creveti sunt maro, dar din cauza unor mutatii, culoarea acestora a devenit rosie. Atentie insa ca in anumite cazuri, in acvariu pot aparea si creveti maro, care trebuiesc inlaturati deoarece gena dominanta ce determina culoarea maro a crevetilor va fi transmisa si potentialilor urmasi. Pentru a obtine o culoare mai intensa este recomandata folosirea hranei speciale pentru creveti si a alimentelor bogate in caroten.
Dimorfism sexual: Diferentele intre cele doua sexe sunt relativ usor sesizabile deoarece masculii sunt mult mai mici, iar culoarea acestora este mult mai stearsa. O alta diferenta intre cele doua sexe este constituita de aparitia oualelor pe ceafa sub forma unor mici sfere de culoare galbena. La masculi antenele sunt mai lungi, dar acestia sunt mult mai supli.
Hrana: Pentru hranirea acestor nevertebrate se poate apela la hrana speciala pentru creveti, morovi,castraveti, pepeni, dovlecei, spirulina sau puteti sa nu ii hraniti cu nimic deoarece acestia se vor descurca fara probleme cu organismele/microorganismele, cu algele sau cu hrana ce ramane de la pesti.
Decor si plante: In primul rand pentru a amenaja un acvariu pentru creveti aveti nevoie de substrat, radacini si plante cat mai multe deoarece acestea furnizeaza principala sursa de hrana pentru creveti. Cele mai indicate plante pentru acvariile cu creveti sun jawa-mossul, Riccia, Micranthemum umbrossum
Naparlire: Un lucru interesant la acesti creveti este ca pentru a se dezvolta trebuie sa naparleasca. Astfel in acvariul dumneavoastra s-ar putea sa apara adesea piei de creveti. Acest lucru nu ar trebui sa va ingrijoreze decat daca in acea piele veti gasi si carne. Acesta este un semn ca aceea nu este doar o piele de crevete, ci este un crevete mort. Aceste piei nu trebuie indepartate din acvariu imediat deoarece reprezinta o sursa de hrana bogata in calciu pentru creveti, care prin consumarea acesteia vor recupera o parte din cantitatea de calciu pierduta.
Reproducere: Pentru o depunere nu aveti nevoie de multe cunostinte. Sunt foarte usor de reprodus, deoarece nu au stadiu larvar. Trebuie doar sa introduce crevetii in acvariul de reproducere si sa asteptati. Imperecherea va avea loc imediat dupa naparlirea femelei. Dupa imperechere, femelele vor purta ouale timp de 2-3, in unele cazuri chiar 4 saptamani. Puii nou nascuti au un aspect foarte asemanator cu adultii, dar au doar 2mm lugime. Totusi acestia nu sunt mancati de alti creveti, dar sunt insa savurati de alti pesti carnivori. Din acest motiv evitati introducerea lor in acvarii comune pana cand sunt suficient de mari.

Durata de viata : 1, 5 - 2 ani.
Pushkatu
Pushkatu
Webmaster

Mesaje : 417
Data de inscriere : 23/10/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita

https://acvaristica.catsboard.com

Sus In jos

Crevetii Red Cherry Empty Re: Crevetii Red Cherry

Mesaj  Pushkatu Vin Oct 29, 2010 11:27 pm

Crevetii Red Cherry Cherry

Crevetii Red Cherry Crevetiredcherrymare
Pushkatu
Pushkatu
Webmaster

Mesaje : 417
Data de inscriere : 23/10/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita

https://acvaristica.catsboard.com

Sus In jos

Crevetii Red Cherry Empty Re: Crevetii Red Cherry

Mesaj  Pushkatu Vin Oct 29, 2010 11:29 pm



Pushkatu
Pushkatu
Webmaster

Mesaje : 417
Data de inscriere : 23/10/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita

https://acvaristica.catsboard.com

Sus In jos

Crevetii Red Cherry Empty Re: Crevetii Red Cherry

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum